Založ si blog

Lebo musím …

Lebo musím …

Reinhold Niebuhr: „Daj nám, Bože, tri dary: smelosť, vyrovnanosť, rozum. Smelosť na to, aby sme zmenili veci, ktoré sa zmeniť dajú. Vyrovnanosť na to, aby sme sa dokázali zmieriť s tým, čo sa zmeniť nedá. A rozum na to, aby sme medzi týmito vecami dokázali rozlišovať.“

Keď som prvýkrát čítala tento citát (autorom bol Marcus Aurelius), bola som nadšená. Vystihoval presne to, čo som cítila. Vtedy sa aj udialo veľa vecí, ktoré som  nechápala, zaskočili ma a do vyrovnanosti som mala ďaleko. Pomohol mi a sprevádza ma ďalej.

 Ale nie je to také jednoduché; mojím najväčším problémom je byť rozumná. Koľkokrát som si pomýlila smelosť s vyrovnanosťou … Koľkokrát som si nabila pusu, lebo som bola smelá a mala som byť vyrovnaná. Ale život ide ďalej.  Hovorí sa, že s vekom rastie múdrosť (alebo tak nejako). A ešte sa hovorí, že nádej zomiera posledná.

Ďakujem, pán Niebuhr (alebo M. Aurelius?).

W4 – KE I1, I2, I3

01.11.2010

Internet, zvlášť Vyhľadávanie, či už pomocou vyhľadávačov alebo v katalógoch, je pre žiakov veľmi obľúbenou témou. V podstate prešli všetkým – vedia, že vo vyhľadávači pre slovenský text píšu diakritiku, požívajú konkrétne pomenovania, znamienko plus pre vyhľadanie stránok s daným pomenovaním a naopak mínus, aby stránky dané slovo neobsahovali, [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2397x
Priemerná čítanosť článkov: 1199x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy